Pages

Wednesday, 19 October 2011

PS Vita generasi ke-5

        X sampai berapa tahun PSP GO keluar, muncul plk generasi ke-5 dalam family PSP...tp kali ni PS Vita menampilkan fungsi yg jauh lebih gempak...kali ini menggunakan sistem Touch Screen..dengan saiz 5 inch OLED maka mata anda tidak lagi berasa rabun ketika bermain...fungsi Bluetooth masih dikekalkan..begitu jgk ngn Wi-Fi...Satu lagi kelebihan PS Vita ni..beliau mempunyai sistem rangkaian 3G yg membuatkan penggunaan Internet setanding Laptop anda...PS Vita akan mula dipasarkan di Jepun dan negara-negara Asia yg lain pd 17.Disember 2011...........manakala di Amerika Utara dan Eropah ia akn dipasarkan pd 22/2/2012........cntik betul tarikh ni...hahahahahaah....anyway klu PS vita ni sampai Malaysia sekalipun aku rasa aku xkan beli dulu...aku tunggu PS Vita ni kena hack dulu...Assalamualaikum....
Add caption

Tuesday, 18 October 2011

Play Station 2

Play Station 2

> Merupakan konsol yang ketiga dikeluarkan syarikat SONY.
> Sblum ni PS Dual Shock dan PS One telah berjaya menguasai pasaran.
> Jauh lebih hebat jika dibandingkan dengan PS yg sebelum ni.
> Ada 2 version...nipis dan tebal...
> Mula dibangunkan pada Mac 1999 dan mula dipasarkan di Jepun pd 4 Mac 2000. Dikuti   Amerika Utara pd 26 Oktober 2000 dan eropah pd 24 november 2000.
> Merupakan konsol yg paling berjaya dalam sejarah dengan jualan 150 juta unit terjual di seluruh dunia.


Kelebihan dan Kelemhan PSP


PSP 1000
Kelebihan
1. Speaker yg kuat
2. Grip yang lebih selesa
3. Boleh main UMD

Kelemahan
1. Skrin tidak pantul cahaya
2. Skrin agk malap
3. Lembap jika dibandingkan dengan psp yg lain.
4. Tidak banyak asesori tambahan.

PSP 2000
Kelebihan
1. Nipis dan ringan
2. Mempunyai skrin yang lebih cantik
3. Lebih pantas
4. Boleh main UMD
5. Banyak asesori tambahan
6. Pelbagai pilihan warna

Kelemahan
1. Tidak kukuh.
2. Skrin tak pantul cahaya.
3. Tempat UMD yang agak rapuh.
4. Perlu banyak kali upgrade system untuk main game baru
5. Bateri yang tidak tahan lama.
6. Penutup bateri mudah rosak



                                                                                    PSP 3000
Kelebihan
1. Skrin yang cantik.
2. Skrin pantul cahaya cam tv LCD.
3. Bentuk yang lebih kukuh
4. Boleh main UMD
5. Pelbagai warna ada.

Kelemahan
Rasanya xde kot....ok jew...kalau nak dibandingkan dengan PSP yg sebelum ni...this is more better....






PSP GO
Kelebihan
1. Ringan,kecik molek
2. Bentuk yang lebih stylish dengan adanya slide.
3. Mempunyai memory dalaman yg besar iaitu 16GB.
4. Boleh tambah memori luar sehingga 16GB.
5. Menyokong TV out play.
6. Skrin yang terbaik dalam keluarga psp.
7. Bluetooth. (juz untuk device cam earphone not 4 transfer data.)
8. Speaker yang kuat.

Kelemahan
1. Buanglah semua UMD korang kalau beli PSP go.
2. Untuk pengguna yg kurang ekstrim. (yg suka main game cam tekken, naruto dan dragonball dinashtkan xyahla beli)
3. Skrin yang agak kecil.

# Kesemua model PSP mempunyai fungsi WI-FI.
# Segala jenis model sudah dapat di Hack.
# Rasanya PSP 3000 lebih bernilai utk dimiliki.